Beslutet om klientavgiften fattas av servicesekreteraren inom småbarnspedagogik.
Innan ni gör en skriftlig begäran om omprövning hos Lovisa stads Nämnd för fostran och bildning ber vi er kontakta servicesekreteraren inom småbarnspedagogik. En justering av klientavgiften kan vanligtvis göras som en normal avgiftsjustering utan en rättelseyrkan, om famlijen gör en ny inkomstutredning antingen i CGI Vesa -tjänsten eller lämnar in inkomstutredningen och verifikationerna på papper.
Den som är missnöjd med sitt avgiftsbeslut kan skriftligt begära omprövning. Ändring i beslutet får inte sökas genom besvär hos domstol. Kommunen har möjlighet att i enskilda fall göra undantag i hur avgiften fastställs, för att famlijens förhållanden ska beaktas så väl som möjligt.
Rättelseyrkan får begäras av den som beslutet avser eller vars rätt, skyldighet eller fördel beslutet påverkar direkt (part).
En rättelseyrkan ska göras inom 30 dagar från delfåendet av beslutet.
Rättelsyrkan ska lämnas in till Lovisa stads registratur senast under tidsfristens sista dag innan registraturen stänger.
En part anses har fått del av beslutet sju dagar efter att brevet sänts, om inte annat visas. Vid elektronisk delgiving anses parten ha fått del av beslutet den tredje dagen efter att meddelandet sänts.
Dagen för delfåendet räknas inte med i tidsfristen för rättelseyrkan. Om den sista dagen för rättelseyrkan infaller på en helgdag, självständighetsdagen, första maj, julafton, midsommarafton eller en helgfri lördag, får rättelseyrkan lämnas in den första vardagen därefter.
En rättelseyrkan skickas till Lovisa stads Nämnd för fostran och bildning.
Registraturens kontaktinformation
Rättelseyrkan ska skickas in skriftligt. Också elektroniska dokument uppfyller kravet på skriftlig form.
I rättelseyrkan, som riktas till Lovisa stads Nämnd för fostran och bildning, ska uppges:
I rättelseyrkan ska dessutom uppges namn på den som begär omprövning, personens hemkommun, postadress och telefonnummer samt övrig kontaktinformation som behövs för att ärendet ska kunna skötas. Om omprövningsbeslutet får delges som ett elektroniskt meddelande ska också e-postadress uppges.
Om talan för den som begär omprövning förs av personens lagliga företrädare eller ombud eller om någon annan person har upprättat en rättelseyrkan, ska även denna persons namn och hemkommun uppges i rättelseyrkan.
Till omprövningsbegäran ska fogas de handlingar som den som begär omprövning åberopar, om de inte redan tidigare har lämnats till myndigheten.