Föreslå ett namn för det nya daghemmet i centrum

Illustration om det nya daghemmet

Kommuninvånarna kan nu föreslå ett namn till daghemmet som byggs i Lovisa centrum på bangårdens område. Daghemmet uppförs på adressen Fnittergränd 1. Namnet kan föreslås med denna elektroniska blankett. Blanketten är öppen till och med 30.9.2024.

Namnet skall helst beakta den övriga namnsättningen i området, historian, miljön och hur namnet fungerar i olika sammanhang. Namnet bör också vara fungerande översatt till finska.

Till nästa ser ett namnråd som består av ledamöter i stadsstyrelsen över förslagen och gallrar ut dem som går vidare. Förslagen som valts till fortsättningen skickas till alla daghem i Lovisa, där barnen får rösta på sin favorit. 

– Visionen har hela tiden varit att bygga en fin, trygg och trivsam plats för barnen. Vi tyckte att det är naturligt att barnen får vara med och påverka namnet för daghemmet. Samtidigt ville vi ge alla invånare en chans att vara lite kreativa, säger chefen för småbarnspedagogiken Sofia Hoff. 

Enligt preliminära planer skulle ibruktagandet av daghemmet ske i september 2025. Det kommer lokaler för tio grupper i daghemmet.