Lovisa stad sätter fart på utvecklingen av kollektivtrafiken i enlighet med invånarnas önskemål

Lovisa stad har tagit itu med att förbättra kollektivtrafiken utgående från den respons som kommit in från invånarna. I en enkät som genomfördes våren 2024 framhävdes bland annat behovet av information, och staden började med att utveckla webbplatsen om kollektivtrafiken. Målet är att göra webbplatsen ännu tydligare för kommuninvånarna.

”Vi vill se till att informationen om kollektivtrafiken är lättillgänglig och begriplig för kommuninvånarna, så att det skulle vara så lätt som möjligt att ta sig från ett ställe till ett annat”, konstaterar koordinatorn för näringslivstjänster Mari Kubin-Vidgren.

Förnyad informering ger tydlighet och snabbhet – Förnyade webbsidor

Lovisa stad har förbättrat webbplatsen om kollektivtrafiken för att invånarna snabbare och lättare ska få den information de behöver. På den förnyade webbplatsen finns tydliga tidtabeller och ruttinformation samt viktiga länkar på ett och samma ställe, vilket sparar tid och gör reseplaneringen smidigare. Denna förbättring bidrar till att underlätta den dagliga pendlingen och stöder en smidigare användning av kollektivtrafiken. Kollektivtrafiken i Lovisanejden (länk)

Lokaltrafiken utvecklas genom konkurrensutsättningar i slutet av året

Staden fortsätter att utveckla lokaltrafiken framför allt i slutet av året genom de nya avtal som ska konkurrensutsättas. Det är ett utmärkt tillfälle att beakta resultaten av enkäten och förbättra den lokala trafikservicen i enlighet med invånarnas önskemål och behov.

Tack för deltagandet –tillsammans mot en bättre kollektivtrafik

Lovisa stad tackar alla som deltog i enkäten. Responsen från invånarna har spelat en viktig roll i planeringen och genomförandet av dessa förbättringar. Staden fortsätter utvecklingsarbetet, och de framtida åtgärderna kommer i hög grad att baseras på den inkomna responsen.

Tack för att du deltog och påverkar!

Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur

Mari Kubin-Vidgren
koordinator för näringslivstjänster
mari.kubin-vidgren@loviisa.fi