Låt oss stanna vid vatten – Vattnets betydelse och ansvarsfull hantering

Vatten strömmar genom vår varje stund men vi stannar sällan upp för att fundera på dess betydelse. Kampanjen ”Tillsätt ännu vatten!” inbjuder oss att observera vattens kraft som driver vår vardag. Centralen för näringsliv och infrastruktur i Lovisa stad och vattenaffärsverket deltar i kampanjen och påminner om vattens oersättliga värde och centrala roll i välbefinnandet av såväl naturen som människorna.

Av renaste vatten – Vattenaffärsverkets roll i Lovisa

Vatten är en väsentlig del av vår vardag men vi stannar sällan upp och funderar hur mycket arbete som behövs för att säkerställa att det fortlöpande är tillgängligt och av hög kvalitet. Affärsverket Lovisa Vatten sörjer för att varje vattendroppe som kommer ur kranen är högklassig. Vattenaffärsverket levererar dricksvatten till hemmen och företagen dygnet runt, alla dagar om året. Samtidigt tar det hand om reningen av avloppsvatten med att skydda naturen och att säkerställa att det rengjorda vattnet går tillbaka till cirkulation. Vattentjänstverkens vattenkvalitetsresultat finns här: vesi.fi

Tillsammans för vatten – Samarbete för utvecklande av vattentjänster

Att vattentjänsterna fungerar och fortsätter kräver effektiv och hållbar utveckling. I detta arbete görs intensivt samarbete för att vattentjänsterna fungerar på ett pålitligt och miljövänligt sätt. Med hjälp av samarbetet kan vattentjänsterna i Lovisa svara på framtidens utmaningar, såsom modernisering av infrastrukturen och hållbar hantering av vattentillgångar. Målet är att trygga tillgången till rent vatten för både de nuvarande och de kommande generationerna.

Källa till livet och en miljövårdare – Vattentjänster och strategin för hållbar utveckling

Vattentjänsterna har en viktig roll i Lovisa stads strategi för hållbar utveckling. Staden har förbundit sig att värna naturen och främja ekologiska värderingar. Genom samarbetet säkerställs att vattentjänsternas lösningar stöder dessa mål. Det fortlöpande underhållet av infrastrukturen, förbättrande av vattenreningsprocesser och energieffektiva lösningar är centrala i utvecklandet av stadens vattentjänster.

Tillsammans säkerställer vi att vatten är fortlöpande tillgängligt och skyddar miljön. Rent vatten, lämplig hantering av avloppsvatten och energisparande lösningar är en del av Lovisa stads långsiktiga strategi för hållbar utveckling.

Vattentjänster – Livskvalitetens hörnsten i Lovisa

Vattentjänsterna är grunden för livskvalitet i Lovisa. Vattenaffärsverket säkerställer att vattentjänsterna är pålitliga såväl i vardagen som vid undantagssituationer. I samarbete utvecklas vattentjänsterna till ännu effektivare och miljövänligare, vilket stöder målen för stadens hållbara utveckling och invånarnas välbefinnande.

Låt oss alltså stanna upp för en stund vid vatten och minnas hur betydelsefullt och viktigt arbete man gör för varje vattendroppe som kommer ur kranen.

Lovisa stad 
Centralen för näringsliv och infrastruktur
Vattenaffärsverket