Invigningen av den förnyade trafikparken vid Ruukin koulu var full av spänning och glädjefyllda aktiviteter!

Vid invigningen av trafikparken vid Ruukin koulu rådde en entusiastisk stämning bland både barn och vuxna. Solen tittade fram mellan molen, och barnen väntade spänt på sin tur. De hade tillverkat sina egna rattar av papp och höll dem i händerna, ivriga att få ge sig ut på äventyr på parkens nya körbanor.

I foto: direktören för centralen för näringsliv och infrastruktur i Lovisa stad Sari Paljakka Jere Moisio och stadsdirektör Tomas Björkroth

Festlig invigning och tack till alla deltagare

Evenemanget öppnades gemensamt av direktören för centralen för näringsliv och infrastruktur i Lovisa stad Sari Paljakka och stadsdirektör Tomas Björkroth. De berättade om renoveringen av parken och dess betydelse för familjerna i området, och tackade varmt alla som deltagit i projektet. De önskade barnen trygga och glada körturer i den nya parken.

Positivmusik och besök av polisbil

Under evenemanget fick deltagarna njuta av positivmusik som spelade i bakgrunden. En särskild höjdpunkt under dagen var besöket av en polisbil – runt den samlades genast ivriga barn som fick besöka bilen. Barnen bjöds också på saft och kex, och stämningen var avslappnad, full av skratt och nya trafikfärdigheter.

Parken förnyades på förslag av invånare

Förnyandet av trafikparken fick sin början från Jere Moisios förslag, som blev populärast i den deltagande budgeteringen för invånarna. Moisio hade som mål att skapa en trygg miljö där barn kan lära sig trafikregler genom lek – en vision som nu förverkligats.

Välkommen att trivas i den förnyade trafikparken vid Ruukin koulu.

Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur