Hundparken på Gamla Strand i Lovisa öppnar 12. september 2024 – Välkommen! 

”Hundparken som byggdes på Gamla Strand är nu färdig och öppnas för publiken 12.9.2024. Byggnadsarbetena gick utmärkt och vi är stolta över slutresultatet. Denna nya hundpark erbjuder en ypperlig plats för såväl hundar som deras ägare att njuta av utevistelse och att vara tillsammans” säger stadsträdgårdsmästare Mikko Ruotsalainen glatt.

I planeringen av hundparken strävade man efter att på ett mångsidigt sätt beakta olika användargruppers behov. I parken finns separata inhägnader för små och stora hundar, vilket garanterar en säker och avslappnad miljö för hundar av alla storlekar. Den nya parken erbjuder mycket mer än endast ett inhägnat område: där har bevarats en mångsidig och trivsam miljö där hundarna kan leka säkert. Träden och buskarna som bevarats erbjuder skydd och lugna platser, där som den välutformade terrängen och den mångsidiga växtligheten gör parken intressant för såväl hundarna som deras ägare.

Under byggnadsarbetet ägnade man särskild uppmärksamhet åt detaljer. Skyltar och avfallssamlingsplatser är omsorgsfullt utplacerade så att parken hålls snygg och lätt för alla att använda. Man kan sätta sig ett slag på bänkarna och njuta av den vackra vyn och hundarna som fritt leker i hundparken.

Lovisa stad vill tacka invånarna för tålamodet under byggnadsarbetena och bjuder invånarna och deras pälsklädda kompisar att tillbringa tid i den nya hundparken.

Varmt välkommen

Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur