Gator stängs och asfalt avlägsnas i Lovisa centrum från och med 24.7.2024 


Centralen för näringsliv och infrastruktur i Lovisa stad meddelar att följande gator stängs från och med i morgon (24.7.2024) på grund av avlägsnande av asfalt. Gatorna får ny asfaltbeläggning under nästa år.

Gator som stängs:

Brandensteingatan och Bangatan korsning:

Brandensteingatan stängs i sin helhet från trafik. Denna korsning kommer att vara ur användning tills asfalten avlägsnats. 

Bangatan – Kyrkogatan korsning:

Kyrkogatan stängs vid denna korsning. Trafiken längs Bangatan fortsätter som normalt, men man kan inte köra från Kyrkogatan till Bangatan. Detta säkerställer säkra arbetsförhållanden för våra anställda och försnabbar det att arbetet blir färdigt. 

Alexandersgatan – Brandensteinsgatan korsning:

Brandensteinsgatan stängs även vid denna korsning. Trafiken längs Alexandersgatan fortsätter som normalt, men trafiken till Brandensteingatan via korsningen är inte möjlig.

Arbetenas beräknade varaktighet:

Arbetena uppskattas ta en dag, under vilken gator stängs och asfalt avlägsnas. Vi meddelar enligt behov om hur arbetena framskrider och om eventuella ändringar. Vi ber stadsborna beakta dessa ändringar och beklagar eventuella störningar. Arbetena är en del av stadens strategi och utvecklingsarbete på lång sikt, med vilken vi strävar efter att förbättra trafikförhållandena och kvaliteten av boendemiljön.

Vi tackar för förståendet och samarbetet.

Med vänlig hälsning,

Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur