Föreslå Lovisa kulturpristagare 2024

Vem har gjort sig förtjänt av Lovisa kulturpris 2024? Ge ditt förslag senast torsdag 31.10.2024.

Lovisa kulturpris delas nu ut för femte gången. Det är en hyllning till en aktör – privatperson, förening eller grupp – vars gärning eller verksamhet som i speciellt betydande grad främjat kulturlivet i Lovisa eller lyft fram Lovisa nationellt eller internationellt. Ifjol gick priset till Timothy Kühn som är känd som restauranginnehavare, arrangör av musikevenemang och som ansvarig producent av festivalen Saltfest.   

Mottagaren av Lovisa kulturpris offentliggörs årligen på självständighetsdagsfesten.

Hur ger jag mitt förslag till mottagare av kulturpriset?

Du kan föreslå kulturpristagare via denna länk.  

Du kan även skicka eller lämna in ett skriftligt förslag till stadens registratur: Lovinfo, Mariegatan 12 A, PB 77, 07901 Lovisa eller per e-post: kulttuuri@loviisa.fi.

Sista inlämningsdag för förslagen är torsdag 31.10.2024. Du kan lämna in flera förslag, men för tydlighetens skull är det önskvärt att lämna förslagen med skilda blanketter.

Hur utses vinnaren?

Lovisa stads kulturpris kan beviljas till en privatperson som är skriven i Lovisa, till en förening som är registrerad i Lovisa eller till en grupp som består av Lovisabor.

En förutsättning för att få kulturpriset är att gärningen, verksamheten, resultatet eller processen har inverkat särskilt anmärkningsvärt på något kulturområde i Lovisas kulturliv eller har lyft fram Lovisa på nationell eller internationell nivå.

Kultur- och fritidsnämnden beslutar om beviljandet av kulturpriset och bestämmer årligen storleken av kulturpriset.

Kulturpriset delas inte ut om ingen gärning eller verksamhet är tillräckligt anmärkningsvärd eller om man inte blir enhälliga i beslutet om pristagaren eller ifall kultur- och fritidsnämnden så beslutar.

Kulturpriset beviljas endast en gång för samma meriter.

Vem som helst annan än kultur- och fritidsnämndens ledamot kan ge förslag till kulturpristagare med motiveringar.