Den nya stadsdirektören Tomas Björkroth inleder sitt arbete 2.9.2024

Stadsstyrelsen i Lovisa stad godkände på sitt sammanträde 12.8.2024 det nya direktörsavtal som ska ingås med den nya stadsdirektören Tomas Björkroth. Björkroth tillträder sin tjänst som stadsdirektör måndagen 2.9.2024.

Den nya stadsdirektören Tomas Björkroth (till höger), stadsstyrelsens ordförande Arja Isotalo och stadsfullmäktiges ordförande Otto Andersson.

Stadsfullmäktige valde 3.6.2024 filosofie magister Tomas Björkroth till tjänsten som stadsdirektör för en period på sju år och med en prövotid på sex månader.

I direktörsavtalet avtalas det om förutsättningarna för ledningen av kommunen. Stadsstyrelsen beslutade att totallönen för stadsdirektören är 10 500 euro i månaden när tjänsteförhållandet börjar. Dessutom har stadsdirektören en mobiltelefonförmån på 20 euro i månaden.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att börja på mitt nya jobb. Jag hoppas att jag uppfattas som öppen och lättillgänglig. När jag har besökt Lovisa under sommaren har jag känt mig välkommen och lärt mig mycket om denna vackra stad, konstaterar Tomas Björkroth.

Han kommer att börja sitt egentliga arbete med att lära känna stadens organisation.

– Mitt mål är en arbetsgemenskap där alla känner sig hemma och där alla ser sin egen roll. Tillsammans med de förtroendevalda vill jag tydliggöra utvecklingsmålen för Lovisa och få en tydlig ram för arbetet. Blicken måste vara riktad framåt.

Tomas Björkroth hoppas också på en bra dialog med alla invånare, inom hela staden. Den första möjligheten att få bekanta sig med den nya stadsdirektören är under evenemanget Lovisa Historiska Hus, då Tomas Björkroth kommer att vara på plats i Rådhuset.

Lovisa Rådhus är öppet under evenemanget Lovisa Historiska Hus 24–25.8.2024 klockan 10–17. Allmänheten har tillgång till den gamla fullmäktigesalen och aulan. Den nya stadsdirektören Tomas Björkroth finns på plats på lördag 24.8 klockan 12–15 och på söndag 25.8 klockan 12–14.