Den förnyade trafikparken i Strömfors har öppnats – Välkommen!

Renoveringen av trafikparken i Strömfors kyrkby är nu klar, och parken är äntligen redo att betjäna barn och familjer i sin nya prakt. Projektet fick sin början genom deltagande budgetering, där de lokala invånarna fick föreslå och rösta fram vad stadens budgetanslag på 20 000 skulle användas till. Den populäraste idén var Jere Moisios förslag om att förnya trafikparken.

Renoveringsarbetet framskred planenligt

Renoveringen av trafikparken framskred enligt planerna, grönområden slutförs ännu.  Underlaget jämnades ut och asfalterades, efter vilket tydliga körfält och andra markeringar för trafikövningar målades. Parkens moderna belysning ökar säkerheten och möjliggör även kvällsanvändning. Som en nyhet i parken genomfördes en rondell och platser reserverades för eventuella framtida kulisshus, såsom en lekservicestation. Lokalt kunnande kunde användas vid planeringen och byggandet av kulisshusen.

Den förnyade parken erbjuder nu familjer och barn en trivsam och lärorik miljö där man kan öva trafikregler och praktiska körfärdigheter på ett säkert sätt.

Projektet främjar Lovisa stads strategiska mål

Renoveringen av trafikparken i Strömfors går i linje med Lovisa stads strategi, som betonar invånarorienterad utveckling och främjande av välbefinnande och gemenskap. Genom deltagande budgetering fick invånarna möjlighet att påverka stadsmiljön, och projektet konkretiserar stadens vision om att skapa en säker och trivsam miljö för familjer och samhället.

Tack till alla deltagare

Lovisa stad vill rikta ett varmt tack till alla som deltog i projektet – särskilt till de lokala invånare som kom med idéer och röstade för projektet samt till dem som genomförde projektet och såg till att allt gick enligt planerna.

Välkommen på besök till den förnyade trafikparken!

Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur