Arbets- och näringstjänsterna blir en kommunal service – En ny webbplats har öppnats i Lovisa


De nuvarande arbets- och näringsbyråerna läggs ned vid årsskiftet, och de offentliga arbetskrafts- och företagstjänsterna överförs från arbets- och näringsbyråerna till kommunernas organiseringsansvar från och med 1.1.2025. I Finland kommer det att finnas sammanlagt 45 sysselsättningsområden eller kommuner som ansvarar för organiseringen av arbetskraftsservicen från och med nästa år.

Lovisa hör till Borgå sysselsättningsområde

De kommuner som hör till Borgå sysselsättningsområde är Askola, Lappträsk, Lovisa, Mörskom, Borgå och Pukkila. Borgå är den ansvariga kommunen och leder beredningen av sysselsättningsområdets verksamhet.

Lovisas roll inom sysselsättningsområdet – Lagstadgade och lokala arbets- och näringstjänster
Utöver de lagstadgade arbets- och näringstjänsterna kan din hemkommun erbjuda sina invånare arbets- och näringstjänster som inte är lagstadgade, så kontrollera alltid tjänsteutbudet i din hemkommun. Alla tjänster som kommunen erbjuder finns på kommunens egen webbplats.

Lovisas nya webbplats för arbets- och näringstjänster: Reformen av arbets- och näringstjänsterna 2025

Lovisa stad har öppnat en egen webbplats för arbets- och näringstjänster, Reformen av arbets- och näringstjänsterna 2025, där det finns alla aktuella uppgifter som anknyter till reformen. På webbplatsen hittar du i fortsättningen information om övergången av tjänsterna, nya lokala tjänster samt anvisningar och råd till Lovisaborna. Webbplatsen finns på adressen https://www.loviisa.fi/sv/arbete-och-naring/arbets-och-naringstjansterna-blir-en-kommunal-service-1-1-2025/.

Viktig information

Om du bor inom Borgå sysselsättningsområde och är kund hos arbets- och näringstjänsterna, behöver du inte vidta några åtgärder även om tjänsteproducenten överförs till Borgå sysselsättningsområde från och med 1.1.2025.

Här kan du bekanta dig med Borgå sysselsättningsområde från och med 1.9.2024:
www.porvoo.fi/sv/borgasysselsattningsomrade

Följ gärna webbplatsen för att hålla dig uppdaterad om förändringar och ny information.

Lovisa stad

Centralen för näringsliv och infrastruktur