90 dagar till AN-reformen

I Finland bildas sammanlagt 45 sysselsättningsområden eller -kommuner vid årsskiftet. De kommuner som hör till Borgå sysselsättningsområde är Askola, Lappträsk, Lovisa, Mörskom, Borgå och Pukkila.

Så vad innebär detta i praktiken?

Borgå är den ansvariga kommunen och leder beredningen av sysselsättningsområdets verksamhet. I det här skedet är samarbetet med kommunerna i vårt sysselsättningsområde redan väl etablerat och smidigt, och samarbetet är naturligtvis kontinuerligt. Borgå fungerar alltså som tjänsteproducent för lagstadgade arbetskrafts- och näringstjänster inom Borgå sysselsättningsområde. Varje kommun kan dock erbjuda sina egna invånare olika tjänster som anknyter till arbetslivet utanför de lagstadgade tjänsterna. Därför är det alltid viktigt att kontrollera tjänsteutbudet i din hemkommun.

I Borgå är arbets- och näringstjänsternas kundtjänst öppen varje vardag från och med 2.1.2025. Invånarna inom Borgå sysselsättningsområde får också tjänster vid sin hemkommuns serviceställe vid överenskomna tidpunkter. Mer information om serviceställena och öppettiderna för Borgå sysselsättningsområde närmare!

loviisa.fi/sv/arbvete och näring/AN2025

Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur