Uuden keskustapäiväkodin rakennustyöt käynnistyvät lokakuussa 2024

Loviisan kaupunginvaltuusto päätti 16. marraskuuta 2022 rakentaa uuden keskustapäiväkodin Ratapihan alueelle, yhdistäen Villekullan Daghemin ja Rauhalan päiväkodin. Hankkeen suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Art Michael Oy ja rakennustyöt toteuttaa Varte Lahti Oy.

Laajuus ja kustannukset  

Päiväkoti tulee palvelemaan yhdeksää varhaiskasvatuksen ryhmää ja sisältää myös avoimen varhaiskasvatuksen sekä asukastoimintaan vuokrattavia tiloja. Rakennuksen laajuus on 3 101 m². Alustavan suunnitelman mukaisesti työt alkavat lokakuussa 2024, ja päiväkoti valmistuu talvella 2026. Rakennus sijaitsee Rauhalantien ja Seppäläntien risteyksessä, rakennettavalla Kikatuskujalla, ja hankkeen kustannusarvio on tarkentunut 7,8 miljoonasta eurosta 9,9 miljoonaan euroon tilatarpeiden ja materiaalikustannusten noustessa.

Modernit tilaratkaisut, vihreä rakentaminen ja kaavoitus

Päiväkoti toteutetaan ns. pesämallilla, jossa jokaisella lapsiryhmällä on oma sisäänkäynti ja eteistilat. Rakennus on suunniteltu energiatehokkaaksi käyttämällä muun muassa aurinkopaneeleita, jotka tekevät siitä A-energialuokan rakennuksen. Se mahdollistaa vihreän rahoituksen hyödyntämisen. Ratapihan alueen asemakaavoitusta on muutettu ja alueelle on tehty kattavat liikenne-, melu- ja luontoselvitykset.

”Loviisan keskustapäiväkoti on merkittävä hanke kaupungille ja tärkeä askel kaupungin kehittämisessä. Päiväkoti tarjoaa turvallisen, modernin ja ympäristöystävällisen oppimisympäristön lapsille sekä toimivat, nykyaikaiset työtilat henkilökunnalle. Se vastaa kasvaviin varhaiskasvatuksen tarpeisiin ja tukee Loviisan kaupunkistrategian tavoitteita kestävästä kasvusta ja asukasviihtyvyydestä. Lisäksi se edistää kaupungin ilmastotavoitteita A-energialuokan rakennuksella. Päiväkoti tulee vahvistamaan Loviisan palveluverkostoa ja kaupunkikuvaa, sitoutuen samalla kaupungin strategiaan kehittää laadukkaita julkisia palveluita ja vetovoimaista asuinympäristöä”, sanoo tilapäällikkö Kenneth Albrecht.

Lisätietoja:

Varte Lahti Oy, Juha Sankari, 044 355 2795, juha.sankari@varte.fi
Loviisan kaupunki, Kenneth Albrecht, 0440 555 412, kenneth.albrecht@loviisa.fi

Loviisan kaupunki
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus