Ehdota nimeä uudelle päiväkodille keskustassa

Havainnekuva: uusi päiväkoti

Kuntalaiset voivat nyt ehdottaa nimeä Loviisan keskustassa ratapihan alueelle rakennettavalle päiväkodille. Uusi päiväkoti nousee osoitteeseen Kikatuskuja 1. Nimeä voi ehdottaa tämän sähköisen lomakkeen kautta. Lomake on auki 30.9.2024 asti. 

Nimeä miettiessä on hyvä huomioida alueen muu nimistö, historia, ympäristö ja nimen toimivuus erilaisissa yhteyksissä. Nimen tulee myös olla toimiva ruotsiksi käännettynä.

Seuraavaksi kaupunginhallituksen jäsenistä koostuva nimiraati käy ehdotukset läpi ja karsii jatkoon menijät. Jatkoon valitut ehdotukset toimitetaan kaikkiin Loviisan päiväkoteihin, joissa lapset saavat äänestää suosikkiaan. 

– Visiona on koko ajan ollut rakentaa hieno, turvallinen ja viihtyisä paikka lapsille. Olimme sitä mieltä, että olisi luonnollista, että lapset saisivat olla mukana vaikuttamassa päiväkodin nimeen. Samalla halusimme myös antaa kaikille kuntalaisille mahdollisuuden käyttää luovuuttaan, sanoo varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff.   

Alustavien suunnitelmien mukaan päiväkodin käyttöönotto tapahtuisi syyskuussa 2025. Päiväkotiin tulee tiloja kymmenelle ryhmälle.