Loviisan kaupungin maaseututoimen ”Maata näkyvissä!” -kampanja tukee maaseudun elinvoimaa ja kehitystä

Tavoitteita saavutettiin

”Maata näkyvissä! -kampanjan tavoitteisiin päästiin odotettua paremmin. Keväällä 2024 käynnistetty kampanja on osaltaan vahvistanut maaseudun elinvoimaa, lisännyt tietoisuutta ajankohtaisista maaseutuasioista sekä edistänyt alueellista yhteistyötä. Se on hyvä suunta kehittämisen tiellä,” toteaa Loviisan kaupungin maaseutupäällikkö Sam Vickholm.

Uudet ennustemetodit viljelijöiden tukena

Ilmastonmuutoksen myötä viljelyn suunnittelu on entistä haastavampaa. Keväät ja kesät ovat olleet kuivia Uudellamaalla. Kampanja on tarjonnut viljelijöille arvokasta tukea uusien satelliittikuviin perustuvien ennustemenetelmien avulla. Luonnonvarakeskus (Luke) on kehittänyt näitä menetelmiä tarjotakseen ajankohtaista ja tarkkaa tietoa, joka auttaa viljelijöitä tekemään parempia päätöksiä ja suunnittelemaan viljelytoimiaan tehokkaammin.

Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja kestävä maatalous

Loviisa on sitoutunut luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) edistää ja maataloustoimi tukee paikallisia maaseutuyrittäjiä taloudellisen, ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden saavuttamiseksi. Lisäksi Priodiversity LIFE -hankkeen avulla torjutaan luontokatoa ennallistamalla arvokkaita luontokohteita ja luomalla biodiversiteettikoulutusverkoston. Tämä hanke saa 50 miljoonan euron rahoituksen ja kestää vuoteen 2031 asti.

Nuorten yrittäjien tukeminen ja maaseudun vetovoima

Loviisan kaupunki panostaa kampanjalla myös nuorten maatalousyrittäjien tukemiseen ja maaseudun vetovoiman kasvattamiseen. Kaupungin strategiaan kuuluu edistää maaseudun positiivista imagoa ja kannustaa nuoria yrittäjyyteen. Myös etätyön lisääntyminen on tehnyt maaseudusta houkuttelevamman asuinpaikan.

Kutsu päätöstilaisuuteen


”Olemme iloisia voidessamme kutsua kaikki mukaan ”Maata näkyvissä!” -kampanjan päätöstilaisuuteen, joka pidetään Avoimien ovien päivänä 26.9.2024 klo 13–15. Tapahtumassa juhlistamme kampanjan saavutuksia ja muita ajankohtaisia asioita. Päivä tarjoaa myös erinomaisen tilaisuuden verkostoitumiseen ja maaseudun elinvoiman tukemiseen,” toteaa maaseutuasiamies Anni Kovanen.

Aika: Torstai 26.9. klo 13–15
Paikka: Maaseututoimisto, Bäckasinkuja 1A, 07880 Liljendal  

Maaseututoimi
Loviisan kaupunki
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus