Inbjudan till öppet hus dag på Landsbygdsväsendet ­– i andan av hållbar utveckling

Ni är varmt välkomna att delta på Landsbygdsväsendets öppna hus som ordnas 26.9.2024 klockan 13–15 i Liljendal. Evenemanget fokuserar på teman kring hållbar utveckling och erbjuder en utmärkt möjlighet att höra om aktuella utvecklingsprojekt i landsbygden och om stödformer för hållbart jordbruk. Samtidigt är evenemanget avslutningsevenemang för kampanjen Land i sikte!

På programmet:

  • Lovisa stads nya stadsdirektör Tomas Björkroth presenterar landsbygdsenhetens verksamhet och berättar om rollen för hållbar utveckling i stadens landsbygdsstrategi.  
  • Martin Träskman (täckdikesplanerare, NSL) presenterar täckdikesplaner och stöd som programmet neuvo2030 möjliggör. Vi får höra hur man med hållbar odling och rätt slags dikning kan förbättra markens produktivitet och vattenhantering, vilket främjar ekologiskt ansvarsfullt jordbruk. 
  • Gina Forsström (projektrådgivare, Silmu rf) berättar om aktuella finansieringsmöjligheter, som för sin del stöder utvecklingen av landsbygden med principerna för hållbar utveckling.   

Under evenemanget erbjuds kaffe och bulla, och under den informella delen är det möjligt att diskutera med sakkunniga och bilda nätverk med andra deltagare.

Målen för hållbar utveckling är det centrala när vi arbetar för att främja miljövänlig och ekonomiskt lönsamt jordbruk. Kom med och lyssna och diskutera hur vi tillsammans kan skapa en hållbarare framtid för landsbygden!


Tid: Torsdag 26.9.2024 klockan 13–15
Plats: Landsbygdsbyrån, Bäckasgränd 1A, 07880 Liljendal 

Varmt välkomna!

Landsbygdsväsendet
Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur