Välkommen till evenemanget Lovisa Historiska Hus 24–25.8.2024

Lovisabor öppnar dörrarna till sina hem och portarna till sina trädgårdar för besökare under evenemanget Lovisa Historiska Hus. I år firar evenemanget sitt 20-årsjubileum. Husen är öppna lördag och söndag 24–25.8.2024 klockan 10–17. I evenemanget deltar 34 trähus, som alla är över hundra år gamla. Det nyligen renoverade Rådhuset öppnar också sina dörrar under evenemanget.

I samband med evenemanget ordnas det massivs med kompletterande program: Delikatessernas park, Skeppsbromarknad, samlarmässa och mycket mer.

Ett evenemangsarmband berättigar till inträde till alla hus som deltar i evenemanget. Armbandet kostar 21 euro för en dag och 27 euro för två dagar när man köper det på plats. Biljetter kan köpas till billigare pris på förhand via nätet, och då ska de bytas mot armband på plats.

Närmare information om biljetter, presentation av husen, närmare program för de kompletterande evenemangen och annan ytterligare information finns på evenemangets egen webbplats loviisanwanhattalot.fi/sv.

Program arrangerat av staden

Lovisa Rådhus är öppet lördag och söndag klockan 10–17, adress Mannerheimgatan 4. Kom och bekanta dig med Rådhusets nyligen renoverade gamla fullmäktigesal med sina konstverk. Passa på att till ära av Lovisadagen ta en bild framför ett porträtt av Sveriges drottning Lovisa Ulrika som staden är uppkallad efter. I aulan finns information om Lovisa. Den nya stadsdirektören Tomas Björkroth finns på plats på lördag 24.8 klockan 12–15 och på söndag 25.8 klockan 12–14.

Lovisa torg är öppet lördag klockan 7–17 och söndag klockan 10–17.

Lovisa stads museum är öppet lördag och söndag klockan 10–17, fritt inträde. Parkgatan 2.

Bruksmuseet i Strömfors är öppet lördag och söndag klockan 10–18, Bruksvägen 10, Strömfors. I bruksmuseet ordnas gratis smidesuppvisningar båda dagarna klockan 12–14. Välkommen!