Tervetuloa Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaan 24.–25.8.2024

Loviisalaiset avaavat kotiensa ovet ja puutarhojensa portit kävijöille Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa. Tapahtuma viettää nyt 20-vuotisjuhlavuottaan. Talot ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina 24.–25.8.2024 kello 10–17. Mukana tapahtumassa on 34 puutalokohdetta, jotka ovat kaikki yli sata vuotta vanhoja. Vastikään remontoitu Raatihuone avaa myös ovensa tapahtuman ajaksi.

Tapahtuman yhteydessä on runsaasti oheisohjelmaa: Herkkujen puisto, Laivasillan markkinat, keräilymessut ja paljon muuta.

Talokohteisiin pääset tapahtumarannekkeella, jonka hinta on paikan päältä ostettuna yhdeltä päivältä 21 euroa ja kahdelta päivältä 27 euroa. Liput voi ostaa edullisemmalla hinnalla ennakkoon verkosta, jolloin ne tulee vaihtaa rannekkeeseen paikan päällä.

Tarkemmat tiedot lipuista, talokohteiden esittelyt, oheistapahtumien tarkemman ohjelman ja muita lisätietoja löydät tapahtuman omilta verkkosivuilta lwt.fi.

Kaupungin tarjoamaa ohjelmaa

Loviisan Raatihuone on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 10–17, osoitteessa Mannerheiminkatu 4. Tule tutustumaan vastikään remontoidun Raatihuoneen vanhaan valtuustosaliin taideteoksineen. Ota Loviisan päivän 25.8. kunniaksi kuva itsestäsi kaupungille nimensä antaneen Ruotsin kuningatar Lovisa Ulrikan muotokuvan edessä. Aulatiloissa tarjolla tietoa Loviisasta. Uusi kaupunginjohtaja Tomas Björkroth on paikalla lauantaina 24.8. kello 12–15 ja sunnuntaina 25.8. kello 12–14.

Loviisan tori on avoinna lauantaina kello 7–17 ja sunnuntaina kello 10–17.

Loviisan kaupungin museo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 10–17, vapaa pääsy. Puistokatu 2.

Strömforsin ruukin pajamuseo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 10–18, Ruukintie 10, Ruotsinpyhtää. Pajamuseossa järjestetään ilmaisia taontanäytöksiä molempina päivinä kello 12–14.

Tervetuloa!