Loviisa – yrittäjäystävällinen kaupunki ja maaseudun elinvoima

Engsbo Highlander

Maata näkyvissä -kampanja tuo Loviisan perinteet ja innovaatiot esiin

Maata näkyvissä -kampanja on tuonut esille Loviisan monipuolisen maaseudun elinvoiman, myös kotieläintalouden näkökulmasta. Loviisa on kaupunki, jossa maaseudun perinteet yhdistyvät moderniin kehitykseen. Vierailu paikallisella kotieläintilalla korosti maaseudun monimuotoisuutta ja tarjosi mahdollisuuden keskustella ajankohtaisista aiheista, kuten ilmastonmuutoksen vaikutuksista maaseudun kestävyyteen.

”Avoimet ovet -päivä karjatilallamme oli menestys”, iloitsee nuori emäntä

”Lihakarjatilan pyörittämisessä taloudellinen kannattavuus on jatkuva haaste. Jos aiomme laajentaa tilaamme, meidän on tehtävä merkittäviä investointeja. Olemme kuitenkin onnistuneet hyvin markkinoimaan lihakarjarotumme tuotteita. Järjestimme avoimet ovet -tapahtuman tilallamme kesäkuussa, mikä oli hieno tilaisuus esitellä toimintaamme. Lisäksi osallistumme lähiruokapäivään 7.–8.9.2024, mikä tarjoaa jälleen mahdollisuuden tavoittaa uusia asiakkaita ja vahvistaa tilan näkyvyyttä” kertoo nuori emäntä.

Luonnon monimuotoisuus on keskeinen osa Loviisan strategiaa

Loviisa on sitoutunut luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen, mikä tekee kaupungista houkuttelevan ympäristön kotieläintilojen kehittämiselle. Paikalliset yrittäjät ovat edelläkävijöitä, jotka yhdistävät perinteisen maatalouden kestävän kehityksen periaatteisiin. Esimerkiksi naudanlihaa tuottavat tilat ovat siirtyneet luomutuotantoon, mikä edistää kiertotaloutta ja auttaa ylläpitämään avointa maaseutumaisemaa.

Luomutuotanto ja kiertotalous Loviisan tiennäyttäjinä

Loviisa tarjoaa vahvaa tukea maaseutuyrittäjille, ja aktiivisten maatilojen määrä on säilynyt vakiona, vaikka koko maan tilanne on ollut haasteellinen. Monet Loviisan tilat ovat siirtyneet luomutuotantoon, mikä tukee kestävää maataloutta ja ympäristönhoitoa.

Engsbo Highlander

Menestyksekkäät tapahtumat vahvistavat yhteistyötä ja markkinointia

Tapahtumat, kuten avoimet ovet -päivä ja lähiruokapäivä, ovat onnistuneesti vahvistaneet alueellista yhteistyötä ja markkinointia. Loviisan kaupunki kannustaa yrittäjiä järjestämään tällaisia tapahtumia, jotka tuovat näkyvyyttä ja houkuttelevat kävijöitä.

Nuorten yrittäjien huomioiminen on tärkeää maaseudulla

Nuorten maatalousyrittäjien tukeminen on Loviisassa erityisen tärkeää. Loviisan kaupungin maaseututoimi keskittyy aktiivisesti nuorten houkuttelemiseen maatalousyrittäjiksi, pyrkimällä edistämään maaseudun vetovoimaa ja yrittäjyyttä. Maaseudun esiin tuominen positiivisessa valossa sekä yrittäjyyteen kannustaminen ovat keskeisiä tavoitteita. Myös etätyön lisääntyminen on tehnyt maaseudusta entistä houkuttelevamman asuinpaikan. Kotiin maalle -esite.  

Lähiruokapäivä 7.–8.9.2024

Loviisa on kaupunki, jossa maaseudun elinvoima ja tulevaisuuden mahdollisuudet kohtaavat.

Maaseututoimi
Loviisan kaupunki
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus