Byggandet av den nya skateboardplatsen fortskrider under 2025 – En fin helhet att se fram emot


Centralen för näringsliv- och infrastruktur i Lovisa stad har planerat att bygga en ny skateboardplats i Olssonsparken, bredvid idrottshallen. Projektet är ett viktigt steg i utvecklandet av hobbymöjligheterna i staden och syftar till att erbjuda skateboardåkare en modern och säker miljö. Projektet har fått ett starkt stöd och åtgärdstillstånd har beviljats, men på grund av besvär som anförts mot tillståndet ligger ärendet nu hos förvaltningsdomstolen. Projektet kan fortskrida först när det finns ett lagakraftvunnet beslut, och i dagsläget uppskattas det att byggandet kan inledas under 2025.

Betydande statsunderstöd säkerställer ett högklassigt resultat

”Vi är glada över att kunna meddela att projektet fått ett statsunderstöd på 50 000 euro, vilket kommer att möjliggöra ett högklassigt och modernt genomförande av den framtida skateboardplatsen”, konstaterar planeringsingenjör Suvi Peltola. Suvi Peltola understryker att även om byggstarten försenas något kommer denna investering att säkerställa att slutresultatet är värt att vänta på. Understödet kan användas vid ett senare tillfälle, så finansieringen är säkrad även om tidtabellen för projektet skjuts upp.

Säkra alternativ för skateboardåkare – Isnäs och Strömfors kyrkby

Många skateboardentusiaster har väntat med iver på att den nya platsen ska bli klar, och staden tackar alla för tålamodet. På grund av säkerhets- och ansvarsfrågor kan vi beklagligtvis inte anlägga tillfälliga skateboardplatser på allmänna områden. Staden har inga färdiga skateboardelement i lager, och hemmabyggda anordningar kan inte godkännas på grund av säkerhetskraven. Vi uppmuntrar skateboardåkare att träna på stadens officiella skateboardplatser, såsom idrottsplanerna i Isnäs och Strömfors kyrkby.

Skateboardkonstruktionerna vid Gamla Strand avlägsnade av säkerhetsskäl

Staden har mottagit en anmälan om att skateboardkonstruktionerna i rinken vid Gamla Strand är i dåligt skick. Eftersom området ligger nära en skola och också används av små barn har staden genomfört en inspektion och konstaterat att konstruktionerna inte uppfyller säkerhetskraven. I dessa hemmabyggda konstruktioner hittades bland annat vassa spikar och dåligt bearbetade trädelar. Konstruktionernas säkerhet uppfyller inte moderna kvalitetsstandarder, så de behövde tas bort omedelbart.

Säkerhet och kvalitetsstandarder för Lovisa stads idrottsanläggningar

Lovisa stad har ett starkt engagemang för att utveckla säkra och lagliga idrottsanläggningar av hög kvalitet och vill erbjuda ungdomar en säker och trivsam skateboardplats.

Enligt konsumentsäkerhetslagen ansvarar tjänsteleverantören för säkerheten, och de skateboardplatser som staden driver måste uppfylla finsk standard. Därför kan inte konstruktioner som användarna själva byggt godkännas på stadens skateboardplatser.

Vi tackar er för ert tålamod och er förståelse.

Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur