Uuden skeittipaikan rakentaminen etenee vuoden 2025 aikana – Odotettavissa hieno kokonaisuus


Loviisan kaupungin elinkeino- ja infrastruktuurikeskus on suunnitellut uuden skeittipaikan rakentamista Olssoninpuistoon, liikuntahallin viereen. Tämä hanke on merkittävä askel kaupungin harrastusmahdollisuuksien kehittämisessä, ja sen tavoitteena on tarjota skeittaajille nykyaikainen ja turvallinen ympäristö. Hanke on saanut vahvan tuen, ja toimenpidelupa on myönnetty, mutta siitä tehdyn valituksen vuoksi asia on nyt hallinto-oikeuden käsittelyssä. Hanke voi edetä vasta, kun lainvoimainen päätös saadaan, ja tällä hetkellä arvioidaan, että rakentaminen pääsee alkamaan vuonna 2025.

Merkittävä valtionavustus varmistaa laadukkaan toteutuksen

”Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että hanke on saanut 50 000 euron valtionavustuksen, mikä mahdollistaa tulevan skeittipaikan korkean laadun ja nykyaikaisen toteutuksen”, toteaa suunnitteluinsinööri Suvi Peltola. Suvi Peltola korostaa, että vaikka rakennustöiden aloitus hieman viivästyy, tämä investointi varmistaa, että lopputulos on odotuksen arvoinen. Avustus voidaan käyttää myöhemmin, joten rahoitus on turvattu, vaikka hankkeen aikataulu siirtyisi.

Skeittiharrastajille turvallisia vaihtoehtoja – Isnäs ja Ruukki

Monet skeittauksen harrastajat ovat odottaneet innolla uuden paikan valmistumista, ja kaupunki kiittää kaikkia kärsivällisyydestä. Turvallisuus- ja vastuukysymysten vuoksi emme valitettavasti voi perustaa tilapäisiä skeittipaikkoja yleisille alueille. Kaupungilla ei ole varastossa valmiita skeittielementtejä, eikä itse valmistettuja laitteita voida hyväksyä turvallisuusvaatimusten takia. Kannustamme skeittaajia harjoittelemaan kaupungin virallisilla skeittipaikoilla, kuten Isnäsin ja Ruukin urheilukentillä.

Vanhan Rannan skeittirakennelmat poistettu turvattomina

Kaupunki on saanut ilmoituksen Vanhan Rannan kaukalon skeittirakennelmien huonosta kunnosta. Koska alue sijaitsee lähellä koulua, ja sitä käyttävät myös pienet lapset, kaupunki on suorittanut tarkastuksen ja todennut, että rakennelmat eivät täytä turvallisuus­vaatimuksia. Näistä itsetehdyistä rakenteista löytyi muun muassa teräviä nauloja ja huonosti viimeisteltyjä puuosia. Näiden rakenteiden turvallisuus ei vastaa nykyaikaisia laatustandardeja, joten ne oli poistettava välittömästi.

Loviisan kaupungin liikuntapaikkojen turvallisuus ja laatustandardit

Loviisan kaupunki on vahvasti sitoutunut kehittämään turvallisia ja laadukkaita lainmukaisia liikuntapaikkoja ja haluaa tarjota nuorille turvallisen ja viihtyisän skeittipaikan.

Kuluttajaturvallisuuslain mukaan palveluntarjoaja vastaa turvallisuudesta, ja kaupungin ylläpitämien skeittipaikkojen tulee täyttää suomalaiset standardit. Tämän vuoksi käyttäjien itse rakentamia välineitä ei voida hyväksyä kaupungin skeittipaikoilla.

Kiitämme teitä kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä.

Loviisan kaupunki
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus