Sandplanen i Märlax iståndsätts under augusti–september för att bli skolornas idrottsplats 


Lovisa stad inleder måndag 26.8.2024 utjämnings- och fyllningsarbeten på sandplanen i Märlax. Arbetena fortsätter till fredag 13.9.2024. Planen iståndsätts i och med att Generalshagens skola finns tillfälligt på Gamla Strands sandplan. Därför blir planen i Märlax skolornas nya idrottsplats.

Arbetsskedena innefattar utjämning av planen samt utspridning av finare marksubstans på ytlagret. För att säkerställa arbetssäkerheten uppförs ett staket runt planen för tiden för iståndsättningsarbetet.

Trafikarrangemang och säkerhet  

Under tiden för iståndsättning av planen rör det sig mer tung trafik än normalt på området, vilket kan medföra störningar till invånarna i omgivningen och dem som rör sig i området. Vi ber alla iaktta särskild försiktighet i närheten av bygget och att beakta eventuella tillfälliga trafikarrangemang.

Byggets läge

Sandplanen i Märlax finns på adressen Alvägen 2, 07940 Lovisa. 

Lovisa stad strävar efter att säkerställa det att arbetena går smidigt och att minimera störningarna till områdets invånare och övriga användare. Vi vill tacka för tålamodet och samarbetet under tiden för arbetena.

Med vänlig hälsning,

Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur