Träd på badstranden Plagen får en ny början – Lovisa stad


Träden på den vackra badstranden Plagen i Lovisa har för oss alla varit en mycket kär del av sommarstunderna – de har gett skugga, skydd och en lugnande utsikt över havet. Under den senaste tiden har det dock blivit klart att en del av de gamla träden på stranden inte längre klarar av vindar och stormar.

Resultat av undersökning av trädens skick – gamla träd avlägsnas av säkerhetsskäl

Den undersökning av trädens skick som staden låtit genomföra har visat att vissa av träden på badstranden Plagen har nått slutet av sin livscykel och är i mycket dåligt skick, vilket utgör en betydande säkerhetsrisk. Även om det har varit ett svårt beslut har vi på ett ansvarsfullt sätt beslutat att ta bort dessa träd denna vecka för att säkerställa att badstranden Plagen förblir en säker och trivsam plats för alla.

En ny början – gamla träd ersätts av nya

”I stället för de träd som tas bort kommer vi att plantera nya träd. Det här är inte slutet, utan början på en ny generation av träd, som kommer att växa och frodas på samma plats där de gamla en gång stod. På detta sätt säkerställer vi att stranden är grön och vacker också för kommande generationer”, konstaterar Mikko Ruotsalainen, stadsträdgårdsmästare.

Gemensamma minnen och stöd från gemenskapen

De gamla träden på stranden har varit en del av Lovisas själ, och att de tas bort påverkar oss alla. Men tillsammans kan vi glädjas åt att vi nu ger plats för nya träd, för nytt liv.

Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur