Loviisan joukkoliikennekyselyn tulokset: Parannuksia yhteyksiin ja aikatauluihin kaivataan


Loviisan kaupunki järjesti joukkoliikennekyselyn 30.4.–15.5.2024, ja siihen vastasi 226 asukasta. Kyselyn tavoitteena oli kartoittaa nykyisen joukkoliikenteen tilaa sekä kerätä tietoa asukkaiden tarpeista ja toiveista.

Kyselyn keskeiset tulokset:

  • Vastaajien demografia: Suurin osa vastaajista oli yli 35-vuotiaita ja naisia. Eniten vastauksia saatiin Loviisan keskustasta (42 %), Koskenkylästä (16 %) ja Valkosta (12 %).
  • Joukkoliikenteen käyttö: 39 % vastaajista käyttää joukkoliikennettä harvemmin kuin kerran kuukaudessa. Päivittäin tai lähes päivittäin joukkoliikennettä käyttää 11,5 % vastaajista, ja viikoittain 15,9 %.
  • Käyttötarkoitukset: Joukkoliikennettä käytetään pääasiassa asioilla (46 %) ja tapahtumissa (37 %) käymiseen. Työssä käyntiin joukkoliikennettä käyttää 32 % vastaajista.
  • Matkojen määränpäät: Eniten matkoja tehdään pääkaupunkiseudulle, Loviisan sisällä ja kolmanneksi eniten Porvooseen.

Palautteet ja kehitystoiveet:

  • Saatavuuden haasteet: 88 % vastaajista kokee joukkoliikenteen saatavuuden huonoksi. 90 % ilmoitti, että käyttäisi joukkoliikennettä enemmän, mikäli vuoroja olisi saatavilla enemmän.
  • Vuorojen tiheys ja aikataulut: 86 % vastaajista käyttäisi joukkoliikennettä enemmän, jos vuoroja kulkisi useammin. 82 % toivoi, että aikataulut olisivat paremmin sopivia.
  • Toiveet ja kommentit: Kirjallisissa palautteissa toivottiin muun muassa kuljetuksia keskustasta moottoritien rampin pysäkille, ilta- ja yövuoroja Helsingistä Loviisaan sekä parempaa tiedottamista joukkoliikenteen aikatauluista ja reiteistä.

Kaupunkimme toimenpiteet

Loviisan kaupunki kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita arvokkaasta palautteesta. Loviisan joukkoliikennekyselyn tulokset ja toiveet välitetään myös Uudenmaan ELY-keskukselle, joka vastaa kuntarajat ylittävästä joukkoliikenteestä. Asukkaiden palautteet ovat tärkeä osa liikennepalveluiden kehittämistä.

Paikallisliikenteen kehittämistä jatketaan erityisesti loppuvuodesta kilpailutettavien uusien sopimusten myötä. Tämä on erinomainen tilaisuus huomioida kyselyn tulokset ja parantaa paikallisliikenteen palveluja asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Lisätietoja kyselystä ja joukkoliikenteen kehittämisestä antaa elinkeinopalveluiden koordinaattori
Mari Kubin-Vidgren (mari.kubin-vidgren@loviisa.fi)

Osallistu ja vaikuta jatkossakin – yhdessä teemme Loviisasta paremman paikan asua ja liikkua!

Loviisan kaupunki
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus