Byggandet av en hundpark vid Gamla Strand i Lovisa framskrider inom tidtabell


Lovisa stad meddelar att byggnadsarbetet av en hundpark på Gamla Strands område framskrider inom den planerade tidtabellen. Man har uppfört hundparkens staketkonstruktioner och grundläggningsarbetet framskrider. På byggarbetsplatsen har man hittills framskridit enligt tidtabellen, och till följande är det tur för landskapsbyggande i hundparken samt färdigställande av utrustande.

Landskapsbyggande och färdigställande av utrustande

Landskapsbyggandet har redan inletts i hundparken. På området planteras träd och buskar vid behov. De erbjuder skugga och lugna platser såväl åt hundar som deras ägare. Dessutom kommer parkens grund att utformas och påfyllas för att parken blir trivsam och funktionell för alla användare.

Sedan kommer byggnadsarbetet att fokusera på att färdigställa parkens utrustande. Man börjar snart att placera skyltar, sopinsamlingsställen samt bänkar. Skilda inhägnader för små och stora hundar har fått sin slutliga form och en praktisk tambur som gör det möjligt att lugnt släppa hunden fri till det utvalda området är snart färdig.

”Byggandet av hundparken har framskridit fint. Vi är särskilt entusiastiska över områdets landskapsbyggande som ger parken ett naturenligt och trivsamt utseende. Vi vill skapa för hundar och deras ägare en plats där man får trivas och njuta av naturen på ett tryggt sätt”, berättar Mikko Ruotsalainen, stadsträdgårdsmästare. (I foto)

Invigningen närmar sig –Det är förbjudet att gå till byggarbetsplatsen!

Lovisa stad har förbundit sig till att erbjuda alla sina invånare högklassiga och mångsidiga rekreationsmöjligheter. Att hundparken i Gamla Strand blir färdig är ett viktigt steg i detta mål. Staden ser fram emot till parkens invigning som ordnas genast då finslipningen har blivit klar. Ett närmare datum för invigningen meddelas inom kort. Staden tackar alla invånare för deras tålamod.

Lovisa stad påminner att av säkerhetsskäl får man inte gå till byggarbetsplatsen. Området förblir stängt från publiken tills allt arbete har slutförts och hundparken öppnats offentligt.

Meddelande 16.4.2024: Lovisa stad bygger en hundpark i Gamla Strand under sommaren


Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur