Raivaustyöt raunioituneessa Svartholmassa aloitettiin 1930-luvulla, ja 1960-luvulta lähtien Museovirasto on ylläpitänyt ja restauroinut linnoitusta. 1990-luvulla linnoituksen läntinen kurtiini tyhjennettiin ja jäännösten suojaksi rakennettiin teräs- ja puurakenteinen katos. Kurtiinissa oli kolmisen metriä hiekkaa, tiilenkappaleita ja muuta rojua. Kun kurtiini tyhjennettiin, löydettiin myös uunin jäljet. Läntisessä kurtiinissa on ollut leipomo ja keittiö, lääkärin asunto, apteekki ja sairastupa sekä miehistön asuintiloja. Ylhäällä toisessa kerroksessa sijaitsi tilapäinen kirkko. Spiraalirappuset eli kierreportaat johtivat ylös toiseen kerrokseen. Sisäpihan mukulakivialueet kaivettiin esiin ja korjattiin kesällä 1997.
Kurtiinit olivat aluksi kaksikerroksisia, mutta Venäjän vallan aikana rakennettiin kolmas kerros kaikkiin muihin kurtiineihin paitsi eteläiseen. Eteläisessä kurtiinissa, jossa linnoituksen komendantti asui, oli myös samanlaiset kierreportaat. Niiden takana säilytettiin kassakaappia, jossa oli linnoituksen kassa.
Vuonna 1998 vietettiin Svartholman merilinnoituksen 250-vuotisjuhlavuotta. Sen kunniaksi saareen avattiin Loviisan kaupungin ja Museoviraston yhteistyössä toteuttama näyttelytila ja kesäkahvila, joka on rakennettu venäläisen varastorakennuksen tyyliin.