Kulttuuri kylässä järjestää 24.3.2022 webinaarin taiteilijoille ja luovan alan toimijoille

Uudenmaan kulttuuritoiminnan kehittämistehtävä Kulttuuri kylässä kutsuu nyt kaikki Uudellamaalla asuvat ja toimivat taiteilijat ja luovan alan toimijat maksuttomaan webinaariin, jossa käydään monipuolisesti läpi luovan työn tuotteistamiseen liittyviä kysymyksiä. Webinaari järjestetään Zoom-alustalla 24.3.2022 klo 9 – 12. Kouluttajana ja valmentajana toimii taide- ja kulttuurialan yrittäjä ja palvelutuotekehittäjä Johanna Wahlbeck.

Webinaarissa käsitellään muun muassa tuotteen tai palvelutuotteen kehittämisen valmistelu, työkaluja ja menetelmiä, myyminen, brändäys, skaalaaminen, paketointi, hinnoittelu, markkinointi, yhteistyökuviot sekä taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistamisen erityiskysymyksiä.

Yhteinen osuus ja pienryhmäkonsultointeja

Koulutuksen luento-osuus on torstaina 24.3. klo 9–12. Luento sisältää pieniä harjoitustehtäviä.

Sen lisäksi voit varata ajan henkilökohtaiseen konsultointiin. Konsultointi toteutetaan Zoomissa pienryhmissä tai yksilökonsultointeina. Ryhmiä järjestetään 24.3. klo 12.30 alkaen ja 25.3. klo 16.30 alkaen. Tarkemmat ajat ilmoittautumislomakkeessa.

Koulutus on maksuton ja se järjestetään suomeksi.

Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 15.3. mennessä

Koulutukseen ja pienryhmiin tulee ilmoittautua ennakkoon ti 15.3. mennessä. Mukaan pääsee 40 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen konsultointiin on sitova.

Ilmoittautumislomake

Koulutuksessa käytetään Zoom-alustaa

Osallistujia kehotetaan latamaan Zoom-sovellus koneelleen ja tulemaan mukaan sitä kautta, ei selaimella, jotta työkalun ominaisuuksia voi käyttää monipuolisesti. Ohjeita Zoomin käyttöön esim. Yle Digitreenit

Tilaisuuden järjestää Uudenmaan kulttuuritoiminnan kehittämistehtävä Kulttuuri kylässä, jota koordinoi Porvoon kaupunki. Yhteistyökumppanina on Taiteen edistämiskeskus.

Tietoa kouluttajasta

Johanna Wahlbeck on monipuolinen taide- ja kulttuurialan asiantuntija ja kouluttaja, jonka erikoisalaa ovat taide- ja kulttuuripalveluiden tuotteistamiskoulutukset. Hän on saanut kiitosta alan erityispiirteiden tuntemuksesta ja käytännönläheisyydestä sekä kyvystä ottaa huomioon koulutuksiin osallistuvien tarpeet.

Koulutukseltaan Johanna Wahlbeck on taidefilosofi (FM), työnohjaaja (STOry), kuvataideterapeutti, taidekasvatuksen tohtorikoulutettava, yrittäjä (YAT) ja palvelutuotekehittäjä (EAT). Lisätietoja oivallamme.fi/johanna

Johannan koulutuksista sanottua:

”Sain koulutuksesta konkreettista apua palvelutuotteen kehittämiseen, hinnoitteluun ja markkinointiin. Myyntineuvotteluiden ja hinnoittelun käsittelyn kannalta oli tärkeää, että kouluttaja ymmärsi kulttuurialan erityispiirteet oman pitkän kokemuksensa kautta ja osasi kannustaa myös kyseenalaistamaan ja muuttamaan totuttuja käytäntöjä. Koulutus oli hyödyllinen, tiivis ja käytännönläheinen kokonaisuus.” Riina 33 v., kulttuurituottaja (AMK), Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminen -koulutus (järjestäjänä TAKU ry / Akava)

”Johannan vetämä workshop taide- ja kulttuurialan tuotteistamisesta oli napakka ja informatiivinen kokonaisuus, joka tavoitti kohderyhmän tarpeet. Osallistujat kiittelivät palautteissaan esityksen selkeyttä ja käytännönläheisyyttä, hyviä harjoitteita ja Johannan humoristista ja kannustavaa esittämistapaa. Järjestäjinä olimme tyytyväisiä kokonaisuuteen; ammattilainen asialla. Tätä koulutuspakettia voimme suositella.” Keski-Suomen liitto, KultaSote-hanke

”Johanna piti aamukahveillamme luennon taiteen ja kulttuurin tuotteistamisesta. Puheenvuoro oli hyvin tilaisuuteen mitoitettu ja Johannan esitystä oli helppo seurata. Tilaisuuteen liitetyt yksilösparraukset olivat myös onnistuneita ja pidettyjä. Olemme käyttäneet Johannan palveluita myös palvelumuotoiluun liittyvässä työpajatoiminnassa hyvällä menestyksellä.” Projektikoordinaattori kulttuuripalveluissa

”Koin yritykseni palveluiden konseptoinnin prosessin todella hyväksi. Yksin on hankala huomata kipukohtia. Viestintä omasta yritystoiminnasta on selkiytynyt ohjauksen ansiosta.” Aloitteleva yrittäjä. Palautetta taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistamiskonsultoinnista.

”Työpajan ilmapiiri oli hyvä ja vetäjä erinomainen.”
”Paja sai minut ajattelemana ja pohtimaan jatkosuunnitelmiani työuran suhteen.”
”Selkeä esittely ja hyvin jaoteltu sisältö. Antoi paljon ajateltavaa.”
”Tällaisia kohdennettuja varmasti halutaan ja erityisesti luoville aloille, ja alan tuntevien vetämänä!”
”Kulttuurikenttä – ja se, miten se toimii – ei ole niin tunnettu yhteiskunnassamme. Tämänkaltainen työpaja on tärkeä ja yhä liian harvinainen tilaisuus: kiitos!”
Taidealan työttömille räätälöidyistä Tunnista osaamisesi ja myy se! -työpajoista saatuja palaute-esimerkkejä.

Lisätietoja Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävästä

Kuvaaja Daian Gan palvelusta Pexels