Mikko Innanen Autonomus i Kino Marilyn 24.11.2021

Mikko-Innanen kuva Maarit Kytoharju

Mikko Innanen Autonomus ger en konsert 24.11.2021 kl. 19 i Kino Marilyn, Drottninggatan 17.

Saxofonist Mikko Innanens Mikko Innanen Autonomus är ett band med fyra medlemmar, en serie av kompositioner och en musikfilosofi. Kvartetten som består av fyra nordiska toppmusiker undersöker och tolkar Innanens kompositioner självstyrt och på olika sätt på varje konsert i enlighet med sitt namn. Innanen komponerade de 40 verken i programmet på vintern 2018–2019. Kompositionerna är komponerade i dagboksform. Den ledande tanken är att ta emot musikidéer såsom de kommer och att försöka skriva dem ner utan att fundera på och värdera dem för mycket.

Mikko Innanen (f. 1978 Lappträsk) har skapat en omfattande internationell karriär som saxofonist, kompositör, bandledare och solist. Bland hans andra band kan nämnas Mikko Innanen 10+, Mikko Innanen & Innkvisitio, Gourmet, PLOP ja Innanen/Pasborg/Piromalli. Innanen fick 2008 Suomen Jazzliitto ry:s Yrjö-pris. Andra medlemmar i kvartetten, den norske pianisten Håvard Wiik, den finske basisten Antti Lötjönen och den danske trumslagaren Peter Bruun, är alla starka och personliga musiker som genom sin egen tolkning hjälper att presentera Innanens mångsidiga och -tydiga kompositioner i nya, oerhörda ljudvärldar.

Dörren öppnar kl. 18:45 I Biljetter 15€ kontant eller Mobile Pay I Med stöd av Lovisa kulturtjänster I Arrangör: Vapaat äänet I Vapaataanet.fi i samarbete med EX Quarantine Club Lovisa | Free Okapi | Kino Marilyn