Lapsiperheiden varhainen tuki

     

 

Neuvolan perhetyö

 
Felin Miia, neuvolan perhetyöntekijä
044 5051092
 

Onko perheenne arki täynnä haasteita? Kasaantuvatko ongelmat? Onko ratkaisun löytäminen vaikeaa?

Neuvolan perhetyöntekijä auttaa ja tukee vanhempia löytämään omat voimavarat ja ratkaisut arjen haasteissa. Neuvolan perhetyö on suunnattu kaikille lapsiperheille.

Perhetyöntekijä kartoittaa perheen tilanteen kuuntelemalla, havainnoimalla ja keskustelemalla. Tavoitteena on että neuvolan perhetyöntekijä tapaa kaikki lasta odottavat perheet odotusaikana ja tarpeen mukaan tapaamiset voivat jatkua lapsen synnyttyä. Neuvolan perhetyöntekijä toimii yhteistyössä äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajan kanssa. Palvelu on perheille maksuton.

Ota rohkeasti asia puheeksi neuvolassa tai ole suoraan yhteydessä neuvolan perhetyöntekijään!

 

Lapsiperheiden kotipalvelu

 
Stenvall Jessica, lapsiperheiden lähihoitaja
0440 555 368
 

Lapsiperheillä on oikeus saada perheen huolenpitotehtävän turvaamiseksi välttämätön kotipalvelu, jos lapsen hyvinvoinnin turvaaminen ei ole muutoin mahdollista.

Työskentelyn tavoitteen on vahvistaa perheen arjessa selviytymistä tarjoamalla käytännön apua lapsiperheen kotiin.  Perheen tilanne kartoitetaan, alustavasti puhelimitse ja useimmiten vielä neuvolan perhetyöntekijän kotikäynnin yhteydessä.

Lapsiperheiden kotipalvelua myönnetään tilapäisesti ja yksilöllisesti perheen tarpeiden mukaan esim. sairauden, synnytyksen, vamman tai muun vastaavan toimintakykyä alentavan syyn perusteella. Lapsiperheiden kotipalvelua ei myönnetä pelkästään siivouksen tarpeeseen, ei myöskään tilanteeseen jossa lapsi on sairastunut ja vanhemmalla on itse oikeus jäädä kotiin hoitamaan lasta.

Pyrimme vastaamaan palvelutarpeeseen mahdollisimman pian. Perhetyöntekijän kartoituskäynti on maksuton, mutta itse kotipalvelu on maksullista. Kotipalvelun kotikäynnistä veloitetaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksutaulukon mukaiset hinnat, mutta se voi myös perheen tuloista tai muusta erityistilanteesta johtuen olla maksutonta.

 
Päivitetty: 22.9.2016
 
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute