Äitiysneuvola
Backlund Minna, terveydenhoitaja Loviisa/Valko/Lapinjärvi
040 4805199
Huttunen Mari, terveydenhoitaja, Loviisa/Tesjoki/Ruukki
044 505 1089
Viklund Maria, terveydenhoitaja, Koskenkylä, Vanhakylä, Isnäs, Liljendal
044 505 1091
 

Terveydenhoitajien puhelinaika arkisin klo 12-13


 

Jos olet menossa Kymenlaakson keskussairaalaan synnyttämään lastasi, voit käyttää Hyvis.fi sähköisiä palveluja. Hyvis.fi sisältää tietoa hyvinvoinnista ja terveydestä, sekä myös mm. sähköinen ajanvaraus äitiyspoliklinikan ultraäänitutkimukseen sekä synnytysvalmennukseen ja/tai tutustumiskäyntiin.

Kirjaudu Hyvis.fi -palveluun

 

Äitiysneuvolan tehtävänä on edistää raskaana olevan naisen, sikiön ja vastasyntyneen lapsen ja koko lasta odottavan perheen terveyttä ja hyvinvointia. Tavoitteena on raskaudenaikaisten häiriöiden ehkäisy, häiriöiden varhainen toteaminen ja tarvittaessa jatkohoitoon ohjaaminen. Raskaana oleville naisille tarjotaan mahdollisuus raskauden aikaisiin sikiön kromosomi- ja rakennepoikkeavuuksien seulontoihin. Seulontoihin osallistumiseksi äidin olisi hyvä olla yhteydessä neuvolaan jo ennen 8. raskausviikkoa. Ensimmäinen käynti neuvolassa ennen neljännen raskauskuukauden päättymistä on äitiysavustuksen saamisen edellytyksenä.

Neuvolan tuki suunnataan koko perheelle. Raskauden seuranta järjestetään yksilölliset tarpeet huomioiden, kuitenkin niin että äiti käy äitiysneuvolassa vähintään 9 kertaa raskauden aikana. Raskauden alussa järjestetään yksi laaja terveystarkastus, jossa arvioidaan ja keskustellaan molempien vanhempien hyvinvoinnista ja tuen tarpeista. Neuvolassa tuetaan raskaana olevaa naista ja hänen puolisoaan valmistautumaan vanhemmuuteen ja lapsen tuomiin muutoksiin perheessä. Huomiota kiinnitetään koko perheen elintapoihin, parisuhteeseen ja molempien puolisoiden rooliin ja vastuuseen vanhempina. Ensimmäistä lasta odottaville perheille pyritään järjestämään yksi kotikäynti raskauden aikana, sekä toisen kotikäynnin vauvan kotiuduttua synnytyssairaalasta. Kaikille vastasyntyneille tarjotaan vähintään yksi kotikäynti.

Perhevalmennusta tarjotaan kaikille ensimmäistä lasta odottaville perheille. Perhevalmennus koostuu viidestä tapaamisesta:

  1. Ryhmän tutustuminen, odotukset ja toiveet. Imetys
  2. Äidiksi, isäksi, perheeksi – kotiintulo ja arki vauvan kanssa
  3. Vauvan hoito. Perheen suun terveydenhoito
  4. Synnytysvalmennus ja tutustumiskierros Porvoon sairaalassa
  5. Synnytyksen jälkeinen tapaaminen

Perhevalmennuksen jälkeen, vauvan ollessa  2-6 kuukauden ikäinen, perheet ovat tervetulleita osallistumaan Vahvuutta vanhemmuuteen vertaistukiryhmiin. Vahvuutta vanhemmuuteen ryhmissä tavataan 12 kertaa ja käsitellään aiheita jotka ovat tavallisia vauvaperheessä.

 
Päivitetty: 1.12.2016
 
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute