Loviisa elokuvakaupunkina: Onneli ja Anneli

Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuvan ensi-ilta 27.1.2017

Loviisassa kesällä 2016 kuvattu Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa perjantaina 27.1.2017.

Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset perustuva elokuva on itsenäinen jatko-osa aiemmille suuren suosion saaneille Onneli ja Anneli -elokuville.

Onnelia ja Annelia esittävät Lilja Lehto ja Aava Merikanto. Kuva: Heli Sorjonen, Zodiak Finland

Onnelia ja Annelia näyttelevien Lilja Lehdon ja Aava Merikannon rinnalla nähdään elokuvadebyyttinsä tekevä 12-vuotias näyttelijälupaus Aarni Rämö, joka näyttelee lastenkodista karkaavaa Pekkiä. Lastenkodin tiukkana johtajattarena Minna Pinnana nähdään Jenni Kokander. Kissanmintun kaupunginjohtajan roolissa vierailee Jani Toivola.

Tuttuun tapaan Ruusukujalla seikkailevat myös Tingelstiinana ja Tangelstiinana Elina Knihtilä ja Kiti KokkonenJaakko Saariluoma poliisi Urho Ulpukkana, Johanna af Schultén rouva Rosina Rusinana ja Eija Ahvo rouva Ruusupuuna. Vaaksanheimojen pikkuriikkisestä perheestä mukana seikkailussa ovat isä ja Putti-poika eli Joonas Saartamo ja Aleksis Koistinen. Elokuvan ohjaaja on Saara Cantell, käsikirjoittaja Sami Keski-Vähälä ja tuottajat Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen Zodiak Finlandilta.

Onneli, Anneli ja Salaperäinen Muukalainen on kolmas valkokankaalle kuvattu Onneli ja Anneli -elokuva. Vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Onneli ja Anneli sekä vuoden 2015 Onnelin ja Annelin talvi ovat yhteensä keränneet yli 400 000 katsojaa.

Onneli, Anneli ja Salaperäinen Muukalainen -elokuvaa on tukenut Suomen Elokuvasäätiön lisäksi Yle. Loviisan kaupunki on aiempien Onneli ja Anneli -elokuvien tapaan yksi elokuvan pääyhteistyökumppaneista.

Lisää elokuvasta: www.onnelijaanneli.fi

Rouva Ruusupuu (Eija Ahvo). Kuva: Heli Sorjonen, Zodiak Finland

Urho Ulpukka (Jaakko Saariluoma) ja Minna Pinna (Jenni Kokander). Kuva: Heli Sorjonen, Zodiak Finland

 
 

Onnelin ja Annelin talvi

Loviisassa talvella 2015 kuvattu Onnelin ja Annelin talvi -elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 9.10.2015. Elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan.

Onnelin ja Annelin talvi -elokuva on jatkoa Onneli ja Anneli -elokuvalle, joka keräsi lähes 180 000 katsojaa elokuvateattereissa vuonna 2014 ja on palkittu Chicagon kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla parhaana pitkänä lastenelokuvana.

Loviisan kaupunki on yksi Onnelin ja Annelin talvi -elokuvan pääyhteistyökumppaneista.

Elokuvan omat verkkosivut löydät osoitteesta www.onnelijaanneli.fi

Katso Onnelin ja Annelin talvi -elokuvan traileri:

 
 

Onneli ja Anneli

Saara Cantellin ohjaama Onneli ja Anneli -elokuva kuvattiin Loviisassa kesällä 2013. Koko perheen elokuva pohjautuu kirjailija Marjatta Kurenniemen suosittuihin Onneli ja Anneli -kirjoihin. Elokuvan ensi-ilta oli 17.1.2014.

Onneli ja Anneli -elokuvan tuotantoyhtiö on Zodiak Finland Oy. Loviisan kaupunki on yksi elokuvan pääyhteistyökumppaneista.

Elokuvan omat verkkosivut löydät osoitteesta www.onnelijaanneli.fi.

 

Katso Onneli ja Anneli -elokuvan traileri:

 

 
 

 

Onneli ja Anneli -elokuvan tekemisestä kertova viisiosainen Tehdään elokuva -sarja on  katsottavissa Yle Areenassa.

 

 
Päivitetty: 26.1.2017
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute