Lainaa e-kirjoja! Ellibs ja Elib e-kirjapalvelut

Ellibs palvelu tarjoaa suomenkielisiä, suomenruotsalaisia ja englanninkielisiä e-kirjoja. Agricola-kirjastojen yhteinen e-kirjakokoelma (Lapinjärvi, Loviisa ja Myrskylä) sekä Pukkilan kirjasto on osoitteessa: http://www.ellibslibrary.com/agricola

  • Kokoelmassa on kirjoja sekä aikuisille että lapsille
  • Saat e-kirjat käyttöösi kirjastokortilla ja salasanalla. Jos sinulla ei ole ennestään salasanaa (sama jota käytät Web-Origossa) pyydä kirjastosta.
  • E-kirjoja voi lainata kotoa käsin. Kirjat voi ladata mobiililaitteelle tai tietokoneelle. Osaa kirjoista voi lukea myös selaimen avulla tallentamatta.
  • Mobiililaitteisiin on asennettava maksuton lukuohjelma. Kirjaston henkilökunta opastaa mielellään lukuohjelman lataamisessa
  • Kerrallaan voi olla enintään viisi lainaa ja seitsemän varausta. Huom! PDF-muotoisia kirjoja ei voi varata
  • Laina-ajat ovat 2 h tai 14 vuorokautta. Laina palautuu automaattisesti laina-ajan päätyttyä.
  •  Lainoja ei voi uusia. Jos haluat jatkaa kirjan lukemista laina-ajan päätyttyä, pitää kirja lainata uudelleen

Pikaohjeet Ellibsin e-kirjojen lukemiseen tablettitietokoneelta

 

Elib on itäisen Uudenmaan kirjastojen yhteinen e-kirjapalvelu. Kirjoista suurin osa on ruotsinkielisiä, mutta nimekkeitä löytyy myös muilla kielillä (16 eri kieltä). Palveluun kuuluu E-kirjoja ja e-äänikirjoja. Palvelun osoite: https://ostnyland.elib.se/

Elibsin e-kirjat ovat ePub- tai pdf-muodossa, ja niitä voi ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Osaa e-kirjoista ei pysty lukemaan verkossa, vaan ne on ladattava lukuohjelmaan.

Äänikirjoja voi kuunnella verkossa suoratoistona. Joissakin laitteissa äänikirjoja voi myös ladata erillisellä soitto-ohjelmalla. Kuunnellaksesi äänikirjoja Android-laitteella tarvitset Elibin oman soittimen, Elib ljudspelaren.

Suosittelemme käyttämään Bluefire reader -lukuohjelmaa tableteilla ja älypuhelimilla. Samaa ohjelmaa voi myös käyttää kirjaston toisessa e-kirjapalvelussa Ellibsissä.

Lumia- ja Windows-puhelimissa voit lukea e-kirjoja vain verkossa.

Aloita luomalla oma e-kirjatili sivun alaosassa olevasta linkistä KLICKA PÅ DENNA LÄNK FÖR ATT REGISTRERA DIG. Tähän tarvitset kirjastokortin numeron ja sähköpostiosoitteen. Saat sähköpostiisi lainaajanumeron sekä ohjeet henkilökohtaisen pin-koodin luomiseksi. Kirjaudu sisään uudella lainaajanumerollasi ja tunnusluvulla sivun yläosassa oikealla LOGGA IN.

Paina Låna ylhäällä oikealla ja lataa kirja.

HUOM! vain yksi (1) laina/viikko/asiakas.Pikaohjeet Elibin e-kirjojen lukemiseen tablettitietokoneelta

 

 

E-musiikki

Haluatko kuunnella klassista musiikkia netissä?

Naxos Music Library palvelun kautta voit kuunnella musiikkia koska tahansa ja missä tahansa. Klassisen musiikin lisäksi tarjolla on jonkinverran kansanmusiikkia, rentoutusmusiikkia sekä vanhempaa blues- ja jazzmusiikkia. Valikoima kasvaa koko ajan.

Sisäänkirjautuminen http://borga.naxosmusiclibrary.com

Kirjoita kirjastokorttisi numero vasemmassa ylälaidassa olevaan Enter Passcode -kenttään ja paina Login-painiketta. Ohjeet ovat englannin kielellä

Käytön lopettaminen:

Muista kirjautua ulos palvelusta painamalla vasemmassa ylälaidassa olevaa punaista Log-Out -painiketta. Uloskirjautuminen on tärkeää, sillä palvelua voi käyttää samanaikaisesti rajallinen määrä kuuntelijoita. Voit kuunneella enintään 2 tuntia kerrallaan, mutta voit kirjautua sisään useita kertoja päivän aikana.

Naxos mobiililaitteelle (ohje)

 

 

ePress-logo

 

ePress tarjoaa kotimaisia sanomalehtiä. Lehdet on luettavissa kokonaisuudessa ja palvelu sisältää mm. Helsingin Sanomat, Hufvudstadsbladet, Uusimaa, Loviisan Sanomat ja Östnyland. Lehdet ovat luettavissa heti ilmestymisajankohtana ja niiden arkistointiaika on 60 päivää. Palvelu on käytettävissä vain kirjastossa.

Seuraavat lehdet ovat luettavissa ePress palvelusta: http://www.epress.fi

 

 

Pernajan pitäjän historia : keskiajalta 2000-luvulle - ePub

 

Pernajan pitäjän historia : keskiajalta 2000-luvulle on Olle Sirénin kirjoittama historiateos joka ilmestyi vuonna 2003. Mikael Böök on toimittanut elektronisen version kirjasta. Järjestelmävaatimukset kirjan lukemiseen ovat Internet-yhteys, WWW-selain ja lukuohjelma. Lukuohjelmat ovat ilmaisia ja voit käyttää esim. Firefox ePubReader http://www.epubread.com/en/ tai  Adobe Digital Edition http://www.adobe.com/solutions/ebook/digital-editions.html

 
Päivitetty: 27.9.2016
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute