Nuortenkirjat

 

Kirjauutuuksia kesälukemiseksi 2012:

 

Kinney, Jeff Neropatin päiväkirja: 4: Kovan onnen kesä

On kesäloma – aurinko paistaa ja luonto kutsuu. Mutta missä on Greg Heffley? Hän istuu sisällä katsomassa televisiota ja pelaamassa videopelejä. Greg onkin ”sisäihminen”, jonka mielestä kesä sujuu parhaiten neljän seinän suojissa, leppoisasti laiskotellen, ilman sääntöjä ja velvollisuuksia. Gregin äidin käsitys täydellisestä kesälomasta on kuitenkin ihan toinen: reipasta ulkoilua, kehittävää kirjallisuutta, perheen yhteisiä retkiä::: Mutta kumman näkemys voittaa? Vai muuttaako uusi perheenjäsen kaiken?

 

Mulligan, Andy Roskaa

Roskaa on elämänhalua pulppuava veijaritarina ihmisistä, joiden on elettävä järkyttävän todellisuuden maailmassa. Andy Mulligan on englantilainen opettaja ja teatteriohjaaja, jonka teosta verrattu Vikas Swarupin Slummien miljonääriin. Romaanista on tekeillä elokuva.

Kolme kaatopaikalla asuvaa poikaa elävät myymällä kierrätyskelpoista jätettä kunnes he löytävät laukun täynnä salaisuuksia .

 

 

Lähteenmäki, Laura Niskaan putoava taivas

Kesän polttavaa paahdetta viilentää kirja hyisestä talvesta, tämä olisi mahdollista ”Muutoksen” jälkeiseen aikaan. Neljätoistavuotias Tekla jää viikoksi sattumalla yksin vahtimaan pikkuveljeään.

Sää  kylmenee yhä, kummallisia asioita tapahtuu ympärillä, pikkuveli Kauri katoaa. Miten Tekla selviytyy painajaiseksi muuttuvasta unelmaviikosta.


 

Delikouras, Aleksi: New Game – Nörtti

Koneen äärellä viihtyvä poika DragonSlayer666 pakoilee koulukiusaamista pelimaahan.Sitkeällä ja hauskalla tavalla poika käsittelee ajatuksiaan ja tapahtumia päiväkirjassaan, mukana fiksuja mielipiteitä tupakasta ja alkoholinkäytöstä. DragonSlayer666-n hahmo on alun perin suosituista Nörtti-videoista Youtube.com


 

Ojanen, Soila Pokerinaamat

Kesäloma on alkanut eivätkä ystävykset ole saaneet kesätöitä. Tylsistyminen uhkaa, kunnes Karo saa neronleimauksen. Hän porhaltaa Alinan luo ja kertoo löytäneensä heille kesämökin.
Yllättävä paikka kesänviettoon osoittautuu luokkahuoneeksi läheisessä alakoulussa! Koulu on remontissa, ja hälyt ovat siksi suljettuina. Remonttimiehetkin puuhailevat koulun toisessa päässä.
Autiossa luokassa alkaa kokoontua hilpeä pokeririnki.

 

Turtschaninov, Maria Helsingin alla


Helsingin alla on toinen kaupunki Alistadi, täynnä vaaroja ja jännitystä. Tarkkaileva ja varovainen Alva seuraa lumoavaa Nidea, joka vie hänet Alistadiin mihin tyttö kuuluu. Heitä seuraa Joel, Alvaan rakastunut rinnakkaisluokan poika. Rakkautta ja seikkailua, salaperäisessä Alistadissa. Nykypäivän sykkivä Suomi kohtaa kansanperinteen .

 
Päivitetty: 22.5.2012
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute