DVD-elokuvat ja musiikki

 

Kesä on tullut Suomeen, mikä tarkoittaa aurinkoa, lämpöä, vehreyttä ja ulkoilman luonnollisia tuoksuja, jotka kaikki kutsuvat paatunuttakin sohvaköllöttäjää ovesta ulos temmeltämään ja avartamaan talven kuristamaa sielua sinisiin taivaisiin asti: täydellinen DVD:tten katselukausi! Loviisan kirjastoihin on taas tullut pläjäys lainattavia uutuuksia, kaikenmakuisille ja -ikäisille katsojille.

Vanhojen elokuvien ystäville ja joukossamme piileville nostalgikoille on joukko klassisia mykkäelokuvapätkiä Charles Chaplinilta, Charlie Chaplin: Siirtolainen ja Hirtehinen Buster Keatonilta, ja  Ohukaisen ja Paksukaisen Rakennustyömaa.


Uudempia elokuvia edustamassa on Natalie Portmanin tähdittämä psykologinen balettimaailmaan sijoittuva jännäri Black Swan, David Nichollsonin romaaniin perustuva nuoruudenrakkaudesta ja aikuistumisesta kertova Sinä Päivänä (One Day), tai masennuksesta ja siitä selviämisestä kuvaava Helen.

Toimintaa halajaville löytyy vaikkapa sarjakuvaleffa X-Men: First Class, X-men-elokuvien esiosa, scifijännäri In Time, normaali toimintaelokuva The Hit List, ja vakoojajännäri The American, jota tähdittävät George Clooney ja Suomessa näyttelijänuransa tehnyt Irina Björklund.

1800-luvun kirjallisuuteen perustuvista ikiuusiutujista löytyy taas Dumas’ta, Austenia ja Brontëa elokuvamuodossa: Kolme muskettisoturia on uudelleenkerronta Dumas’n kertomuksesta Hollywood-tyyliin, ja Austenilta ja Brontëlta on tarjolla Emmaa ja Jane Eyre: Kotiopettajattaren romaania. Älkää sekoittako näitä elokuvia Hannaan, sadunomaiseksikin kutsuttuun toimintaelokuvaan Suomen Lapissa asuvasta salamurhaajaksi koulutetusta tytöstä!

Lastenelokuvien saralta löytyy Mary Nortonin Kätkijät-kirjoihin perustuva japanilaisen Ghibli-studion tuottama elokuva Kätkijät. Elokuva kertoo pienistä ihmisistä, kätkijöistä, jotka lainaavat asioita ihmisiltä. 3d-elokuvassa Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Tintti ystävineen etsii salaperäistä Yksisarvinen-nimistä laivaa; se perustuu alkuperäisiin Hergén luomiin tarinoihin Yksisarvisen salaisuus, Kultasaksinen rapu ja Rakham Punaisen aarre ja 70 rpm:n nopeudella pyörivän elokuvasarjan kolmannessa osassa Alvin ja Pikkuoravat 3:ssa laulavat jyrsijäystävämme ovat haaksirikkoutuneet autiolle saarelle.

 

 
Päivitetty: 31.5.2012
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute