Vaalien ulkomainonta

Kuntavaalien ulkomainonta aloitetaan niillä alueilla, jotka ovat kunnan hallinnassa ja määräysvallassa, viikkoa ennen ennakkoäänestyksen aloittamista eli 22.3.2017.

Ulkomainonnassa on noudatettava seuraavia ohjeita:

- Äänestyspaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä ei saa äänestysaikana pitää puheita, julkipanna tai jakaa painettuja tai kirjoitettuja kehotuksia.

- Vaalimainoksia ei saa pystyttää torille, muutoin kuin kaupungin asettamiin telineisiin torin itä- ja länsipuolella.

- Vaalimainoksia ei myöskään saa pystyttää Brandensteininkadun, Mariankadun ja Aleksanterinkadun välille, Mariankadun ja Karlskronabulevardin kulma-alueelle eikä myöskään Brandensteininkadun, Mariankadun, Mannerheiminkadun ja Kuningattarenkadun rajaamalle puistoalueelle muutoin kuin kaupungin telineisiin.

- Raatihuoneen luona on vaalimainonta kielletty korttelin Mannerheiminkadun puolisen sivun koko pituudelta sekä Raatihuoneenpuistossa Aleksanterinkadulla ja Kuningattarenkadulla n. 40 metrin osuudella Mannerheiminkadulta.

- Nauloja ja nitomakoneita ei saa käyttää vaalimainoksia kiinnitettäessä kasvavaan puuhun.

- Kaupunki poistaa asettamansa vaalijulistetelineet välittömästi vaalien jälkeen 10.4.2017.

Ehdokkaiden vaalimainokset asetetaan kaupungin vaalijulistetelineisiin siten, että kullekin ehdokkaita asettaneelle ryhmälle tuleva julistetilan sijainti, luettuna vasemmalta oikealle, määräytyy samassa järjestyksessä kuin ehdokaslistojen yhdistelmässä. Jos tyhjiä paikkoja jää, niitä voidaan käyttää keskusvaalilautakunnan toimesta yleiseen vaalitiedottamiseen.

Mainostaminen kaupungin asettamissa taulutelineissä ei merkitse nk. vapaan mainonnan rajoittamista.

Kaupungin taulutelineitä asetetaan seuraaviin paikkoihin:

Veckasintie (Torsby)
Lurensintie (Kuggom)
Frimansintie (Isnäs)
Suurpellontie (Koskenkylä)
Kartanontie (Sävträsk, Liljendalgården)
Aleksanterinkatu (Keskusta, tori)
Kuningattarenkatu (Keskusta, tori)
Valkolammentie (Valko)
Koivulanmäentie (Ruukki)
Keskustie (Tesjoki)

Katso ulkomainontapaikat tästä kartasta.

Yhteyshenkilönä ulkomainontaa koskevissa asioissa toimii maanrakennusmestari Irma Korppi puh. 0440 555 849 ja muissa vaaleja koskevissa asioissa keskusvaalilautakunnan sihteeri Kristina Lönnfors puh. 0440 555 216.

Taulutelineiden pohjia voi kysyä Ari Kalloselta, 0440 555 439, tai Tommy Gyllingiltä, 0440 555 859, ma - to klo 7-11 ja 12-16, pe klo 7-11 ja 12-14.

 

 
Päivitetty: 10.3.2017
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute